Results 1 to 8 of 8

Thread: Adding miles quickly to the odometer?

  1. #1
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    European Auto Source
    Posts
    909

    Adding miles quickly to the odometer?

    I recall seeing a while ago that it was possible to change a parameter with PA, allowing those with swapped clusters showing lower mileage than the car to quickly crank the indicated number up. Can those people please chime in with which param that was and what values you used? Thank you.
    Modification Thread
    Original Car: Silver Grey on Grey, A/T (1 of 186)
    As it sits: Silver Grey on Black, M/T (1 of 51)
    European Auto Source Tech
    Instagram: @CarbonZHP

  2. #2
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    NH - The Live Free or Die State
    Posts
    975
    I saw it in one of the PA Soft YouTube videos I watched. https://www.youtube.com/watch?v=O8eGR6R-h1c&t=165s

    You'll see it pop up in the just after 5:25 mark in the video where he opens the LCM and hits Coding. Write Odometer shows there, but I don't think he opens it up
    Pete


  3. #3
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    European Auto Source
    Posts
    909
    I know that isnt what im looking for. Sorry
    Modification Thread
    Original Car: Silver Grey on Grey, A/T (1 of 186)
    As it sits: Silver Grey on Black, M/T (1 of 51)
    European Auto Source Tech
    Instagram: @CarbonZHP

  4. #4
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Atlanta GA
    Posts
    1,276
    Depends on which M3 cluster you have. Mine is a 24h coding index and user Terraphantm showed me how to use pasoft to read the bin file for the cluster and change it to coding index 8 which when you do that, allowed me to access the coding dialog for the IKE where I could change the tire scaling down to 1. When I did that the miles ramped up very fast and then when finished I changed back to the default settings like for tire scaling and changed the coding index back to 24.

    I tried doing this on a coding index 22h m3 cluster and it didn't work. Terraphantm said it has to be 23 or 24h to work supposedly
    2003 ZHP 332i | S54 6 speed
    2002 ZHP Touring | M54 6 Speed

  5. #5
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    European Auto Source
    Posts
    909
    I know I have the latter, i believe a 24. I'll try reading the bin and see if it's apparent how to change the index


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Modification Thread
    Original Car: Silver Grey on Grey, A/T (1 of 186)
    As it sits: Silver Grey on Black, M/T (1 of 51)
    European Auto Source Tech
    Instagram: @CarbonZHP

  6. #6
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    European Auto Source
    Posts
    909
    Quote Originally Posted by nextelbuddy View Post
    Depends on which M3 cluster you have. Mine is a 24h coding index and user Terraphantm showed me how to use pasoft to read the bin file for the cluster and change it to coding index 8 which when you do that, allowed me to access the coding dialog for the IKE where I could change the tire scaling down to 1. When I did that the miles ramped up very fast and then when finished I changed back to the default settings like for tire scaling and changed the coding index back to 24.

    I tried doing this on a coding index 22h m3 cluster and it didn't work. Terraphantm said it has to be 23 or 24h to work supposedly
    I checked and I can see the coding index 8 but not sure how to change it and where to go after. Do you think you could post terras instructions?
    Modification Thread
    Original Car: Silver Grey on Grey, A/T (1 of 186)
    As it sits: Silver Grey on Black, M/T (1 of 51)
    European Auto Source Tech
    Instagram: @CarbonZHP

  7. #7
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Atlanta GA
    Posts
    1,276
    Quote Originally Posted by CarbonZHP View Post
    I checked and I can see the coding index 8 but not sure how to change it and where to go after. Do you think you could post terras instructions?
    Post #7

    http://www.zhpmafia.com/forums/showt...k-to-M3-ZCS-FA
    2003 ZHP 332i | S54 6 speed
    2002 ZHP Touring | M54 6 Speed

  8. #8
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    European Auto Source
    Posts
    909
    Curious. Gives me something to work with. I actually already had the coding submenu active, I must have changed that code before.
    Modification Thread
    Original Car: Silver Grey on Grey, A/T (1 of 186)
    As it sits: Silver Grey on Black, M/T (1 of 51)
    European Auto Source Tech
    Instagram: @CarbonZHP

Similar Threads

  1. Shady Odometer Records... Input?
    By Dathaeus in forum General -- ZHP Related
    Replies: 16
    Last Post: 05-23-2017, 06:09 AM
  2. Trip odometer and clock won't set
    By Dual in forum Mechanical | Troubleshooting
    Replies: 13
    Last Post: 02-26-2017, 12:23 PM
  3. Adding Horsepower to a ZHP
    By jonnyd330 in forum Performance
    Replies: 79
    Last Post: 05-05-2013, 06:05 PM
  4. Gruppe M intake (Look Quickly!)
    By HokieZHP in forum Performance
    Replies: 92
    Last Post: 10-10-2012, 02:36 PM
  5. Odd Electrical Issues... Trip Odometer and Radio
    By fricker66 in forum Mechanical | Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 07-29-2011, 07:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •