Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 12 of 12

Thread: ZHP Coupe Wrong Cluster?

  1. #11
    So I was under the impression that only M3 clusters had LEDs for the front two doors and no LEDs for the rear doors and then all non M clusters had LEDs in all four doors.

    Well the test that theory I specifically put in a zhp cluster in my wagon conversion and it just happened to come out of a two-door zhp and surprise surprise no LEDs light up for the rear doors on the front so now I'm annoyed by that cuz now I'm going to have to go and soldering new LEDs just like I did for my M3 cluster. How annoying.

    it must be a year thing because I know I have seen zhp clusters in coops the did have LEDs and all four locations so there must be like a year cut off where certain years. Clusters that had LEDs in all four locations and others it only had LEDs and only two locations.
    2003 ZHP 332i | S54 6 speed

  2. #12
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Branford, CT
    Posts
    15,117
    Quote Originally Posted by PetesZ View Post
    More than 200 miles difference between the mileage on the cluster and the DME ithink pop a tamper dot like mine has

    Round dot
    The dot will trigger with a 100km discrepancy, or 62 miles.

    Quote Originally Posted by nextelbuddy View Post
    it must be a year thing because I know I have seen zhp clusters in coops the did have LEDs and all four locations so there must be like a year cut off where certain years. Clusters that had LEDs in all four locations and others it only had LEDs and only two locations.
    You might want to take a closer look - it's possible only two are lighting up due to the cluster's VO. If it's coded as a coupe, then only those LEDs would light up, assuming all 4 LEDs were actually there.

    You're no stranger to disassembling clusters - take it apart and check to see if the LEDs are hiding back there and that should give you your answer.

    Coupe clusters are unique to coupes in the sense that the gauge faces are different for non-ZHPs. The faces are grey with italicized font. Sedans only had the black face with non-italics. I'm not too sure about the LEDs for non-M's... I have a spare coupe non-ZHP cluster at home - I'll take it apart when I get home and take a look to see if there are LEDs hiding under there.
    BP
    2005 330i ZHP / 6MT
    Imolarot / Naturbraun



    It's not the car you drive, it's how you drive it.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. What's wrong with this picture?
    By Poker_G in forum Mechanical | Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 03-31-2017, 07:00 AM
  2. [ATL GA] E46 M3 interior bits, ZHP cluster and M3 cluster
    By nextelbuddy in forum ZHP-Related Parts & Accessories (no vehicle sales)
    Replies: 13
    Last Post: 12-27-2016, 07:16 PM
  3. Wrong Cluster
    By Eurotey in forum Frequently Asked Questions (FAQ) About the E46 BMW 330 ZHP
    Replies: 21
    Last Post: 02-04-2016, 02:32 PM
  4. What am I doing wrong?
    By Pip in forum General -- ZHP Related
    Replies: 32
    Last Post: 12-09-2013, 03:25 PM
  5. What's wrong with this picture?
    By DirtyPillows in forum General -- ZHP Related
    Replies: 33
    Last Post: 01-07-2012, 03:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •