Results 1 to 7 of 7

Thread: Trip odometer resets when I turn the car off

  1. #1
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    182

    Trip odometer resets when I turn the car off

    Hi,

    Like the heading says, my odometer resets to 0000 when I turn my car off. I had a totally dead battery 2 days ago. I knew it was on it's way out, was using a tender to keep it alive.

    2 days ago had to jump it, went to autozone got a new battery. They plugged some contraption into my odb2 "to keep the radio from resetting." Radio reset anyways after battery was in. Now the odometer resets, and where I usually have the temperature display, is dashes until I set it back.

    I plugged the new battery into my tender overnight to let it fully charge, next morning it said "bad battery." Any ideas?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk

  2. #2
    Mine did that cause of a blown fuse


    Sent from my iPad using Tapatalk


    2006 Coupe | Black Sapphire Metallic | Natural Brown | Gruppe M Intake | Corsa TSE3 | Michelin PSS on Apex ARC-8 | Koni Yellows |

  3. #3
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    182
    Quote Originally Posted by san View Post
    Mine did that cause of a blown fuse


    Sent from my iPad using Tapatalk
    Do you remember which fuse?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk

  4. #4
    Quote Originally Posted by phillipjfry View Post
    Do you remember which fuse?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk
    Nope. But I was able to find out in a few min by looking at the fuse diagram.


    Sent from my iPhone using Tapatalk


    2006 Coupe | Black Sapphire Metallic | Natural Brown | Gruppe M Intake | Corsa TSE3 | Michelin PSS on Apex ARC-8 | Koni Yellows |

  5. #5
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    182
    Yeah, I was just asking out of ease. I'll start there.

    Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk

  6. #6
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    182
    It was a blown fuse. #43 5A fuse.

    Thanks for the tip!

    Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk

  7. #7
    Glad itís sorted!


    Sent from my iPhone using Tapatalk


    2006 Coupe | Black Sapphire Metallic | Natural Brown | Gruppe M Intake | Corsa TSE3 | Michelin PSS on Apex ARC-8 | Koni Yellows |

Similar Threads

  1. Adding miles quickly to the odometer?
    By CarbonZHP in forum BMW Coding
    Replies: 7
    Last Post: 05-04-2018, 08:20 PM
  2. Shady Odometer Records... Input?
    By Dathaeus in forum General -- ZHP Related
    Replies: 16
    Last Post: 05-23-2017, 06:09 AM
  3. Trip odometer and clock won't set
    By Dual in forum Mechanical | Troubleshooting
    Replies: 13
    Last Post: 02-26-2017, 12:23 PM
  4. Odd Electrical Issues... Trip Odometer and Radio
    By fricker66 in forum Mechanical | Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 07-29-2011, 07:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •