Results 1 to 3 of 3

Thread: 2005 ZHP Rear Armpad re-install problems

  1. #1

    2005 ZHP Rear Armpad re-install problems

    I am experiencing problems re-installing the rear quarter panel armrest pads.


    I purchased carbon fiber armrests (front and rear along dash, steering wheel, and dash. I removed and re-installed the front armrest first. Then simply transferred that experience gained to the rear. The rear pads were harder to remove which I attribute to the smaller size. I discovered that someone must have encountered problems getting pads to seat properly because a few of the pins on each pad had double metal clips on them.

    I have been struggling to get them to seat properly. Does anyone have any ideas? Maybe a different type of fastener?Name:  WIN_20210812_13_48_29_Pro.jpg
Views: 58
Size:  163.6 KB

  2. #2
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Socal
    Posts
    1,504
    It's the same process as the front. Not sure if your CF arm rests are like mines. But some of my holes were not large enough, so I measured the OE size and just drilled it to the correct size. I'm not sure how you're doing it, but I find it easier to put the metal clips in the hole first, then push on the pad. If you still can't get it all the way down, then use a screw driver to push the metal clip while you are pushing on the leather still.

  3. #3
    Quote Originally Posted by sillieidiot View Post
    It's the same process as the front. Not sure if your CF arm rests are like mines. But some of my holes were not large enough, so I measured the OE size and just drilled it to the correct size. I'm not sure how you're doing it, but I find it easier to put the metal clips in the hole first, then push on the pad. If you still can't get it all the way down, then use a screw driver to push the metal clip while you are pushing on the leather still.
    Thanks for your input. I had to sit them down for while before I re-attempted the install.

    Ultimately, I discovered the same approach you cited ... place the clips in the opening first. Also nearly every pin had two clips on it. So I just put one on each pin. This worked!

Similar Threads

  1. Rear LCA install
    By nsk040 in forum Suspension
    Replies: 13
    Last Post: 08-13-2020, 10:28 AM
  2. Rear Lower Control Arm & Shock Install
    By FCP Euro in forum General -- ZHP Related
    Replies: 10
    Last Post: 09-18-2018, 09:53 PM
  3. How to install rear diff securing plate (23211490120) at input flange?
    By Reasoned1 in forum Mechanical | Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 03-07-2018, 04:04 PM
  4. Door problems
    By kakashi169 in forum General -- ZHP Related
    Replies: 4
    Last Post: 05-24-2012, 01:49 PM
  5. Possible Transmission Problems!? Please HELP!!
    By lilcdkey in forum Mechanical | Troubleshooting
    Replies: 12
    Last Post: 05-10-2011, 06:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •