Page 9 of 9 FirstFirst ... 789
Results 81 to 85 of 85

Thread: How to code a used LCM with PASoft/BMW Scanner doityourself

  1. #81
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Branford, CT
    Posts
    15,604
    Is your VIN and mileage actually saving? If you choose the wrong HW/SW version, it may not retain your VIN and/or mileage information, so when you close and reopen the program, one or both of those items may not have saved.

    The mileage (kilometer-age?? lol) does get rounded. The tamper dot comes on when there is a more-than-100km discrepancy between the IKE and the LCM. As long as those two values are within 100km of each other, and as long as the VIN and HW/SW/part number revisions match when you do the coding, it should stick.

    When you turn the car off, disconnect the cable and close the program, then turn the car on and re-connect everything, what does it say when you re-read? Does it detect the proper mileage and VIN or did one of them get reset?
    BP
    2005 330i ZHP / 6MT
    Imolarot / Naturbraun



    It's not the car you drive, it's how you drive it.

  2. #82
    VIN and mileage are saving when I shut down and reboot. I tried again, checking to be sure the SW/HW versions are corrrect as well. Actual and LCM mileage are within 5km of each other. I noticed that the vehicle ident screen shows the car as a 330Ci coupe under the IKE and as a 330i and limousine under the LCM. Does this need to be corrected some how?

  3. #83
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Huntersville, NC
    Posts
    171
    Quote Originally Posted by greyw8 View Post
    Looking for help with coding a used replacement LCM. Old LCM and replacement LCM are both version 3.6. I installed the used LCM and was able to configure it so it functioned correctly. I reset the mileage and VIN to match the IKE and now have a tamper dot. I noticed that when resetting the mileage (188395), PA Soft rounds it off to 188300. It appears that the LCM mileage is displayed in increments of 100. I have tried setting mileage to 0 after reading that several people started that the correct mileage would transfer from the IKE. No dice. What am I wrong here? Any suggestions. New to all this so looking some guidance.
    If you need to code your LCM to your VO then click "Copy ZCS/FA Coding" Choose IKE--->LCM

  4. #84
    Is there anybody in the Boston area that has PA Soft 1.4 or similar coding software to rewrite the VIN and milage on my 2005 ZHP. The previous owner of my car evidently installed a used LCM and triggered the tamper dot on the dash. I was going to buy PA Soft myself, but it seems that it only runs on Windows XP or Vista and I am an Mac user.

    Any offers of local assistance would be immensely appreciated.

    JB

  5. #85
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Branford, CT
    Posts
    15,604
    I am in southern CT, if you're willing to make the drive.

    And no, the software will run on Windows 10.

    Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
    BP
    2005 330i ZHP / 6MT
    Imolarot / Naturbraun



    It's not the car you drive, it's how you drive it.

Page 9 of 9 FirstFirst ... 789

Similar Threads

  1. BMW Scanner 1.4.0 owners, what did YOU code?
    By Dave_B in forum BMW Coding
    Replies: 101
    Last Post: 02-02-2017, 07:33 PM
  2. Replies: 31
    Last Post: 01-30-2016, 05:46 PM
  3. Best Performance Scanner/Tool
    By Dathaeus in forum Maintenance
    Replies: 0
    Last Post: 10-13-2013, 11:03 AM
  4. Got my bmw 1.4 scanner in
    By saace7 in forum General -- ZHP Related
    Replies: 6
    Last Post: 06-28-2013, 01:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •